Eurostar schrapt 8 treinen na incidenten

Eurostar schrapt vandaag acht treinen. De ingreep komt er na twee incidenten. In Noord-Frankrijk was er een probleem met de seingeving en in de Kanaaltunnel raakte een bovenleiding beschadigd. Eurostar raadt aan om niet-noodzakelijke reizen vandaag uit te stellen. De tickets worden terugbetaald.
BELGA/LEGASSE
Archieffoto

De incidenten leidden ook tot vertragingen tot 1 uur. In Noord-Frankrijk was er een seinprobleem, dat snel kon worden opgelost. In de Kanaaltunnel beschadigde een shuttle van Eurotunnel een deel van de bovenleiding in het eerste deel van de tunnel van Groot-Brittannië naar Frankrijk.

De 382 inzittenden van de shuttle en vier honden moesten geëvacueerd worden. Ze moesten hun auto's verlaten en werden via de diensttunnel op een uitgestuurde tweede shuttle richting Calais gezet.

Volgende treinen werden geschrapt:

  • Brussel-Londen: de trein van 12.52 uur
  • Londen-Brussel: de trein van 12.58 uur
  • Parijs-Londen: de treinen van 10.13 uur en 13.13 uur
  • Londen-Parijs: de treinen van 10.25 uur en 12.25 uur
     

Eurostar raadt reizigers aan om niet noodzakelijke reizen vandaag uit te stellen. De operator ruilt tickets om en zorgt ook voor een eventuele terugbetaling. Reizigers kunnen hiervoor terecht bij hun oorspronkelijk verkooppunt of bij Eurostar zelf.