Festivalkampeerders keren terug van Rock Werchter

De campings van Rock Werchter zijn opnieuw leeg. De festivalkampeerders vertrokken gedurende de ochtend en voormiddag massaal huiswaarts. In totaal sliepen 55.000 mensen op een van de campings. Aan het station van Leuven is het al een hele tijd erg druk.

Het is een jaarlijks fenomeen. Na vier dagen Rock Werchter vertrekken de festivalgangers die meerdere dagen van de muziek kwamen genieten en op een camping verbleven maandagochtend naar huis. De meesten zijn moe, maar ook tevreden over de voorbije editie. "Het waren leuke optredens en het was ook een leuke camping", zegt een Nederlandse bezoekster.

"De mensen hebben enorm genoten van wat hier te beleven viel", zegt Bart De Vos, campingverantwoordelijke van The Hive. Om 12 uur moesten alle kampeerders de terreinen verlaten hebben. Voor het personeel zat het werk er dan echter nog niet op. "Hier blijven containers restafval liggen. Dat moet allemaal gesorteerd worden."

Hoewel de meesten al hun spullen met karretjes, kruiwagens of gewoon op de rug mee naar huis namen, blijft er hier en daar nog een tentje liggen. "De tenten die nog in goede staat zijn, brengen we naar de kringloopwinkel. Al de rest gaat naar het containerpark", zegt De Vos.

Zij die iets verloren zijn op Werchter kunnen momenteel nog terecht in de politiecontainer of aan de infostand naast de hoofdingang. Vanaf 9 juli liggen alle teruggevonden voorwerpen op het gemeentehuis van Rotselaar.

En voor zij die nu al met heimwee kampen: Rock Werchter heeft al een afspraak gemaakt voor volgend jaar. Dan vindt het vierdaags festival plaats van 2 tot 5 juli.

Rock Werchter 2014 in cijfers

  • 352.000 bezoekers
  • 149.500 unieke bezoekers
  • 77 bands op 3 podia
  • 44.000 gratis paar oordopjes uitgedeeld
  • 55.000 kampeerders
  • 20,5 kilometer herashekkens
  • 10.500 broden, 1.000 kilo kaas, 650 kilo nutella, 480 kilo hesp en 850 kilo krabsla in de backstage
  • 123.000 festivalgangers met De Lijn
  • 29.600 fietsen gestald