Hamas vuurt raketten af op Israëlische doelen

De radicale Palestijnse beweging Hamas zou vanavond tientallen raketten hebben afgevuurd op doelwitten in Israël. Dat hebben verscheidene Israëlische media gemeld. Volgens een correspondent van de Nederlandse openbare omroep NOS schiet Israël raketten terug.
AP2014

Volgens de Israëlische televisie werden binnen het uur een zestigtal raketten afgevuurd. Voor het eerst sinds het begin van de recente golf van geweld zou de gewapende vleugel van Hamas de aanvallen hebben opgeëist.

De organisatie zei eerder dat ze wraak zou nemen op Israël nadat afgelopen nacht in de Gazastrook zes strijders omkwamen door Israëlische luchtaanvallen. Die aanvallen waren een Israëlische reactie op Palestijnse raketaanvallen.

Het conflict tussen Israël en de Palestijnen escaleerde na de moord op drie Israëlische en een Palestijnse tiener.