Legerhelikopter stort neer in Vietnam: 16 doden

In de buurt van de Vietnamese hoofdstad Hanoi is een legerhelikopter neergestort tijdens een oefenvlucht. Zestien van de 21 inzittenden zijn daarbij om het leven gekomen. Het toestel voerde een oefenvlucht met parachutisten uit.

Het neergestorte toestel is een Mi-171 van Russische makelij. Vietnam koopt zijn legermaterieel meestal bij bondgenoot Rusland, maar veel materieel is intussen fel verouderd.

Over de oorzaak van de helikoptercrash is nog geen duidelijkheid. "Volgens de eerste onderzoeksgegevens is het ongelijk te wijten aan een technisch probleem", zegt een legerwoordvoerder.

"Het toestel vloog op lage hoogte, raakte de grond en is ontploft", zeggen ooggetuigen. "We hadden de indruk dat de piloot heeft geprobeerd de huizen te vermijden, waarop de helikopter in een veld is neergestort."