Na twintig jaar nieuw album van Pink Floyd

Twintig jaar na hun laatste studioalbum brengt de Britse rockband Pink Floyd een nieuw album uit. Dat meldt rockmagazine Rolling Stone. Het album zal "The endless river" heten en in oktober verschijnen.
AP2011

Het nieuws werd bekendgemaakt door Polly Samson, partner van zanger-gitarist en groepsleider David Gilmour. Zij stuurde gisteren een tweet uit met de naam van het album en de verschijningsdatum.

Even later bevestigde achtergrondzangeres Durga McBroom, die met Pink Floyd tourde in de jaren tachtig en negentig, het nieuws. Volgens haar zou het oorspronkelijk een instrumentaal album worden, maar heeft ze in december enkele tracks ingezongen. David Gilmour borduurde daarop voort en vulde minstens één track met zijn stem aan.

Het nieuwe album volgt "The devision bell" op, dat in 1994 verscheen.