Nog even "glijen en geilen op Jan"

Het lijkt moeilijk afscheid nemen van voetbalanalyticus Jan Mulder, nu het WK voetbal er bijna opzit. Maar hij is dan ook enorm populair. Dat stelden de Nederlandse media de afgelopen dagen maar al te graag vast. De term "gilf", de grootvader met wie vrouwen wel een nachtje fysiek willen doorbrengen, was daarbij alom aanwezig. Mulder leek tijdens de uitzendingen van Diabo alvast steeds meer te genieten -"Fuck the system"- , een gevoel dat hij deze ochtend deelde op MNM.
© VRT

"Vlaamse vrouwen geilen op Jan", "Mastodont Jan", "Gilf Jan valt in de smaak bij vrouwen" of "Vlaamse vrouwen glijen op voetbal-gilf". Zo beoordeelden de Nederlandse media wellicht met enige jaloezie het succes van Mulder op de Vlaamse televisie. Maar het zit er dus bijna op.

Op de vraag wat hij nu gaat doen, antwoordde hij: "Ik zal je iets sterkers vertellen: "Wat ga ik verder met mijn leven doen?" Ik vond het zo fantastisch in Brussel. Ik woonde nu in Brussel, ging om 5 uur naar mijn werk, het leven had weer zin. Ik voelde me zo nuttig. Ach man, ik ben weer één met Brussel."

"Ja, medelijden met mij op dit moment is toch wel op zijn plaats."

Dat de Rode Duivels Mulder tijdens de wedstrijd tegen de Argentijnen niet konden overtuigen, wisten we al. Toch maakte iets hem erg gelukkig: "Wat ik wel heel goed van de Belgen vond, tijdens de rust en na de wedstrijd, was dat geen enkele Belg het shirtje van Messi vroeg. Dat viel me erg mee. Je zag al die Argentijnen hun shirtje ruilen, behalve Messi. Die zocht een Belg om te wisselen!" (lacht)

Ten slotte hoopt hij dat Brazilië de finale wint, "want dan kunnen ze beker op het ziekbed van Neymar brengen".

© VRT

lees ook