Opnames nieuwe "Star wars" twee weken stil na blessure Ford

De opnames van "Star wars: episode VII" worden in augustus twee weken stilgelegd. Dat heeft Disney, de producent van de film, bekendgemaakt. In die twee weken zal het productieschema aangepast worden na de blessure die Harrison Ford opliep tijdens de opnames.
2013 Getty Images

De 71-jarige acteur, die net als in de eerste drie films de rol van Han Solo vertolkt, is vorige maand ten val gekomen tijdens de opnames. Hij brak daarbij zijn enkel. Eerst klonk het dat de opnames zouden doorgaan zoals gepland, maar nu wordt er toch even een pauze ingelast om het productieschema te bekijken.

Ondertussen heeft de producent van de film ook de twee -onbekende- acteurs bekendgemaakt die een hoofdrol in de film zullen vertolken. De Britse acteur Pip Andersen en Crystal Clarke, uit de VS, werden in een open auditie gekozen uit 37.000 deelnemers. Elf juryleden uit Groot-Brittannië en de Verenigde Staten mochten hun zegje doen. "We hebben altijd al jong talent willen vinden en koesteren", zegt producent Kathleen Kennedy. "We willen die traditie blijven voortzetten."

"Star wars: episode VII" wordt geregisseerd door J.J. Abrams, die doorbrak met de televisieserie "Lost". De film zou eind 2015 klaar moeten zijn.