Polé Polé Beach dit jaar afgelast

Het strandfestival Polé Polé Beach in Oostende wordt afgelast. Dat heeft de organisatie laten weten in een persbericht. Het nieuwe subsidiereglement voor de Gentse Feesten maakt het naar eigen zeggen niet langer mogelijk om twee kwalitatief hoogstaande festivals op poten te zetten.

Ieder jaar vinden er twee versies van Polé Polé plaats: één aan de kust onder de naam Polé Polé Beach en één in de Gentse binnenstad tijdens de Gentse Feesten. Onlangs kreeg de organisatie te horen dat de subsidies voor die laatste editie sterk verlaagd werden: van 144.000 euro in 2013 naar 40.000 in 2014. "Onbegrijpelijk", klinkt het.

Volgens de organisatie was het dan ook niet langer mogelijk om twee kwalitatief hoogstaande festivals aan te bieden. "Daarom viel de pijnlijke beslissing om Polé Polé Beach te schrappen", staat er te lezen. "Pijnlijk, omdat we na vijftien succesvolle edities een unieke relatie met ons publiek hadden uitgebouwd. Pijnlijk, omdat we net een nieuw concept hadden uitgewerkt."

Volgend jaar

De organisatie benadrukt wel dat het om een eenmalige afgelasting gaat. Volgend jaar komt er wel opnieuw een editie in Oostende. "We gaan weg van het klassieke recept van een muziekfestival", klinkt het bij de organisatie. "De nieuwe versie van Polé Polé Beach wordt eerder een belevingsfestival, waar muziek maar een van de vele onderdelen is." Hoe dat concreet tot uiting zal komen, wil de organisatie nog niet kwijt.

Vorige week liet Polé Polé al weten dat hun editie op de Gentse Feesten door de verminderende subsidies op de helling staat. Het is niet duidelijk of er daar volgend jaar nog een editie zal plaatsvinden.