Politie beboet vaker onleesbare nummerplaat

De politie heeft vorig jaar fors meer bestuurders beboet voor een onleesbare nummerplaat. In 2013 kregen 2.000 bestuurders daarvoor een boete, in 2012 lag dat aantal nog op 500. "Bij elke agent is er nu de reflex om naar de nummerplaat te kijken", klinkt het in Het Nieuwsblad en De Standaard.

Wie een vuile nummerplaat heeft, is dus gewaarschuwd. De politie haalt steeds vaker auto's aan de kant om hen te beboeten voor een onleesbare nummerplaat. Bovendien is de boete daarvoor sinds vorig jaar gestegen, van 50 naar 100 euro.

"Motorrijders plooien hun nummerplaat bewust om, om zo voorbij flitspalen te kunnen scheuren", zegt Peter Dewaele van de federale politie. "Autobestuurders maken hun kenteken dan weer bewust smerig en vallen uit de lucht als we ze tegenhouden. Dat kan echt niet meer."

Meest gelezen