Trafiek op Albertkanaal blijft dalen

Vorig jaar is de trafiek op het Albertkanaal en de Kempense kanalen met meer dan 3,5% gedaald. Dat blijkt uit het jaarverslag van nv De Scheepvaart. Ook vorig jaar werden er minder goederen vervoerd over de kanalen. Het aantal containers dat per binnenschip werd vervoerd, steeg wel.

De verklaring voor de daling ligt vooral bij de sluiting van de Luikse staalindustrie. Daardoor wordt er een pak minder ijzererts en steenkool over het kanaal vervoerd.

Goed nieuws is er wel van de containertrafiek. "We merken dat alle containerterminals op het Albertkanaal de afgelopen jaren enorm gegroeid zijn", zegt Paula Palmans van nv De Scheepvaart aan Radio 2. "Er wordt meer geïnvesteerd in die terminals en dat biedt ook mogelijkheden voor bedrijven in de omgeving."

De verdere versterking van de containertrafiek is dan ook één van de doelstellingen van nv De Scheepvaart. Daarom worden tot 2020 ook alle bruggen over de kanalen verhoogd, nu al zijn 22 van de 63 bruggen aangepakt.

Meest gelezen