Volkswagen bouwt 2 fabrieken in China en ziet Audi scoren

De Duitse autobouwer Volkswagen gaat twee nieuwe fabrieken bouwen in China. De fabrieken worden gebouwd in Qingdao en Tianjian. De Volkswagen-groep maakte vandaag ook bekend dat zijn luxemerk Audi een recordverkoop heeft geboekt in het eerste halfjaar.

Volkswagen heeft de ambitie geuit om binnen een paar jaar de grootste autobouwer ter wereld te worden. Die ambitie wordt nu kracht bijgezet met de bouw van 2 nieuwe fabrieken in China, de grootste afzetmarkt voor Volkswagen.

Vandaag raakte ook bekend dat Audi, het luxemerk van de groep, een recordverkoop liet optekenen in het eerste halfjaar. Vooral in Azië en Noord-Amerika werden fors meer Audi's verkocht, in China zelfs bijna 18 procent meer. Het succes is naar verluidt vooral te wijten aan de A3 en de Q-modellen.

De Volkswagen-groep is de grootste autofabrikant van Europa. De autogigant heeft 400.000 mensen in dienst. Naast het automerk Volkswagen zelf, herbergt de groep ook Audi, Skoda, Seat, Porsche, Bentley, Bugatti en Lamborghini (supersportwagens), Scania (vrachtwagens) en Ducati (motoren). De groep is ook in ons land actief met de bouw van de Audi A1 in Vorst.