"Gebruik van drugs niet getolereerd op Tomorrowland"

Wie op het dancefestival Tomorrowland in Boom betrapt wordt met drugs krijgt zware sancties. Wie drugs bij zich heeft om zelf te gebruiken mag het festivalterrein niet op en moet een boete betalen. Drugdealers riskeren een gerechtelijk onderzoek en ook een onmiddellijke aanhouding.

"Het gebruik van drugs zal niet getolereerd worden. Er wordt een onmiddellijk minnelijke schikking voorgesteld, die de overtreders ter plaatse kunnen betalen", zegt Dominique Reyniers van het parket. Bovendien wordt ook het polsbandje van de overtreder doorgeknipt, waardoor hij of zij geen toegang meer heeft tot het festival.

Wie cannabis bij heeft, betaalt een boete van 75 euro, voor andere drugs loopt de boete op tot 150 euro.

Het is de eerste keer dat er op deze manier wordt opgetreden tegen het bezit van drugs op een evenement in de provincie Antwerpen. Na afloop wordt geëvalueerd of deze manier van werken ook kan worden toegepast op andere festivals.