Betaalbedrijf Isis wil naamsverandering

Het Amerikaanse betaalbedrijf Isis is van plan zijn naam te veranderen, omdat het niet geassocieerd wil worden met terreurbeweging ISIS. De nieuwe naam is nog niet bekend.

In Amerika is Isis een bedrijf dat diensten levert die draadloos betalen mogelijk maken via een mobiele telefoon. Hun service is daarmee een concurrent van onder meer Paypal en Google Wallet.

Maar ISIS in het Midden-Oosten is intussen veel bekender. ISIS, dat staat voor Islamitische Staat in Irak en Syrië, is een soennitische terreurbeweging die een islamitische staat wil oprichten in Irak en Syrië.

En daar wil het Amerikaanse bedrijf niets mee te maken hebben. "Hoe toevallig ook, wij willen geen naam delen met een groep die synoniem staat voor geweld", zegt CEO Michael Abbott. "Een merk veranderen is nooit gemakkelijk, maar we weten dat dit de juiste beslissing is voor ons bedrijf, onze partners en onze klanten."

Wat de nieuwe naam wordt, is nog niet bekend. Wie intussen wel al van naam veranderd is, is terreurbeweging ISIS zelf. Zij opereren nu onder de naam "Islamitische Staat".