Bovenleiding in Kanaaltunnel hersteld

De problemen in de Kanaaltunnel zijn opgelost. In de loop van de dag worden extra shuttles ingezet en zouden de vertragingen moeten verdwijnen.

Gisteren en vandaag schrapte Eurostar 12 treinen, na 2 incidenten. In Noord-Frankrijk was er een probleem met de seingeving en in de Kanaaltunnel raakte een bovenleiding beschadigd.

Het probleem met de seinen kon snel worden opgelost, maar de herstelling van de bovenleiding verliep minder vlot dan gedacht. "Er moest 800 meter bovenleiding vervangen worden", aldus Eurotunnel, het bedrijf dat de Kanaaltunnel uitbaat. "Een operatie op zo'n afstand, in een besloten ruimte, neemt wat tijd in beslag."

Intussen is de bovenleiding dus hersteld. "In de loop van de dag zullen er extra shuttles vertrekken, wat het mogelijk moet maken om in de loop van de dag de vertragingen te doen verdwijnen", aldus Eurotunnel.

Wie een kaartje heeft voor een van de afgeschafte treinen, kan zijn ticket omruilen of zijn geld terugkrijgen. Reizigers met een ticket voor andere treinen wordt gevraagd om gewoon in te checken. Voor actuele informatie checkt u beter de website van Eurostar.