Brit betaalt 226.000 euro voor een pizza

Een 19-jarige Brit schrok zich een hoedje toen hij zijn bankafschriften bekeek, nadat zijn bankkaart was geweigerd in de supermarkt. Blijkbaar had hij eerder op de dag 226.000 euro betaald voor een pizza. Dat sprokkelde de Britse krant Daily Mail.

De 19-jarige Nathaniel Bolwell rook onraad toen zijn bankkaart geweigerd werd in de supermarkt. Een blik op zijn rekeningafschriften bracht de dure fout aan het licht. Bij een pizzazaak had hij 226.000 euro betaald voor een pizza die eigenlijk maar 22,60 euro had mogen kosten.

De pizzazaak was er als de kippen bij om de fout toe te geven. Blijkbaar had een bediende de prijs van de pizza ingegeven en meteen daarna ook een code om toe te laten met een bankkaart te betalen. Daardoor betaalde Bolwell 179.932,32 pond oftewel 226.000 euro.

Vreemd genoeg hield de bank de betaling niet automatisch tegen en ging het bedrag dus effectief van zijn rekening. Pas 2 dagen later werd het tekort aangezuiverd. Uiteindelijk verdient de man nog aan het wansmakelijke avontuur, want de bank gaf hem een schadevergoeding van 125 euro. Eind goed al goed.

lees ook