Canadese jongen zamelt 16.500 euro in voor zieke vriendje

Een 7-jarige jongen heeft alle harten gestolen in Canada en ver daarbuiten. Toen hij hoorde dat zijn vriendje Brayden leed aan kinderverlamming, besloot hij limonade te verkopen om een dure operatie in de VS te kunnen bekostigen.

De dag dat weldoener Quinn Callander vernam dat zijn vriendje Brayden ziek was, zei hij aan zijn ouders dat hij wilde helpen. Hij wilde limonade verkopen en zo een slordige 14.000 euro inzamelen om de operatie te betalen waarmee Brayden genezen kon worden.

Zijn ouders sprongen mee op de kar. Ze zetten een website op die viraal ging op Facebook en mobiliseerde de hele gemeenschap in het dorp. In geen tijd werd het doel bereikt en overschreden. Brayden kan nu geopereerd worden aan zijn arm en been, zodat hij hopelijk weer zonder hulp kan stappen.

lees ook