Controversiële tv-maker Menno Buch overleden

De Nederlandse tv-maker Menno Buch is overleden. Hij was 62 jaar en al geruime tijd ziek. Buch was bekend van controversiële programma's als "Sex voor de Buch" en "Buch in de Bajes".

Menno Buch was vooral bekend van het omstreden programma "Sex voor de Buch" dat eind jaren 90 werd uitgezonden op Veronica. In het fel bekritiseerde maar massaal bekeken programma leefden gewone mensen hun seksuele fantasieën uit voor de camera. Later volgde "Sex na de Buch", waarin dezelfde mensen vertelden over de reacties die ze hadden gekregen na het eerste programma.

Buch was vóór zijn omstreden tv-programma al rijk geworden door seks te commercialiseren. In de jaren 80 ging hij als een van de eersten sekslijnen exploiteren.

Buch maakte nog een aantal programma's voor Veronica, zoals "Hoe hoort het eigenlijk?" met Theo van Gogh. In 2012 maakte hij de documentaireserie "Buch in de Bajes" op RTL4.

Menno Buch was een broer van schrijver en dichter Boudewijn Büch. Ze verschilden van mening over hoe hun familienaam geschreven moest worden.