Doden bij zelfmoordaanslag in Afghanistan

Bij een zelfmoordaanslag in het oosten van Afghanistan zijn zeker 16 mensen omgekomen. Onder hen ook 4 Tsjechische NAVO-soldaten. De aanslag is intussen opgeëist door de taliban.

De aanslag vond plaats nabij een ziekenhuis, in de oostelijke provincie Parwan. Naast de 4 NAVO-soldaten, kwamen ook tien Afghaanse burgers en twee politiemannen om het leven. De taliban hebben de aanslag opgeëist.

Enkele dagen geleden werd op dezelfde plaats ook al een aanslag gepleegd. De militairen waren vandaag ter plekke om die ter onderzoeken. Maar ze werden verrast door een fietser, die een bom tot ontploffing bracht.

Electorale crisis

Het geweld komt er nadat gisteren de eerste resultaten bekend werden van de Afghaanse presidentsverkiezingen. Die werden vorige maand al gehouden, maar het tellen van de stemmen liep enorme vertraging op door beschuldigingen van fraude met stembiljetten.

Volgens de voorlopige resultaten staat voormalig minister van Financiën Ashraf Ghani Ahmadzai voorop in de race om het presidentschap. Maar zijn tegenkandidaat Abdullah Abdullah weigert die resultaten te accepteren tot de frauduleuze stembiljetten nietig zijn verklaard.