Engelse kat legde 320 kilometer af, baasje achterna

Een Engelse kat is na negen weken spoorloos te zijn geweest opnieuw teruggevonden. De viervoeter had een lange rit achter de rug: hij reisde van Leeds naar Londen, een slordige 320 kilometer. Dat schrijven Britse media.

De 32-jarige Adam Williams verhuisde in april naar Leeds. Tijdens de verhuizing liep alles gesmeerd, maar zijn kat Obi verdween spoorloos. Negen weken lang dacht Williams dat zijn trouwe huisdier dood was.

Maar vorige week donderdag vonden bouwvakkers, die in een hotel in Londen aan het werk waren, het beest terug in de Engelse hoofdstad. Het dier droeg een chip en werd zo gelinkt aan Williams.

Williams, die intussen herenigd is met zijn kat, vertelde dat het onwaarschijnlijk is dat Obi in een auto is gesprongen en mee heeft gelift, want zijn kat haat auto's. Hij vermoedt dat het dier vlak na de verhuizing de ganse rit van Leeds naar Londen aflegde met het openbaar vervoer.