Harry Potter maakt een (korte) comeback

Hoewel ze niet van plan is om meer boeken over Harry Potter te schrijven, heeft de Britse schrijfster J.K. Rowling toch een kortverhaal over de tovenaar gepubliceerd. Het staat op haar website Pottermore.com.

Het kortverhaal -zo'n 1500 woorden telt het- is opgevat als een krantenartikel van roddeljournaliste Rita Skeeter (Rita Pulpers zoals ze in het Nederlands heet). Het is het eerste verhaal over de volwassen Harry Potter sinds de epiloog van "Harry Potter en de relieken des doods", het zevende en laatste boek uit de reeks.

In het kortverhaal is Harry Potter 34 en al een beetje grijzend. Hij woont de finale bij van de wereldbeker zwerkbal, samen met zijn kinderen James en Albus. Ook Potter vrienden Ron en Hermelien zijn van de partij. Die laatste is een carrièrevrouw en femme fatale geworden.

Harry's vrouw Ginny en zijn derde kind Lily zijn niet aanwezig, wat bij Rita Pulpers de vraag doet rijzen "of er geen barsten komen in de eenheid die de Potters altijd als gelukkig hebben doen uitschijnen".

Ook opvallend: Harry Potter heeft een nieuw litteken. Rita Pulpers vraagt zich af hoe hij dat heeft opgelopen en heeft het over "nieuwe mysteries die op een dag zullen exploderen". Daarmee biedt zij (of liever Rowling) voer voor speculaties over een mogelijke comeback van de populaire tovenaar.