Hond zet oven aan, brandweer moet uitrukken

Je honden alleen thuislaten, is niet altijd een goed idee. Zeker niet als ze erin slagen om de oven aan te zetten tijdens uw afwezigheid. Dat ondervond een Nederlands gezin. Het verhaal is te lezen op de site van het Algemeen Dagblad.
SWNS Group

Een familie uit Veenendaal was op bezoek bij iemand enkele huizen verderop. Toen ze hoorden dat de brandweer voor de deur stond, haastten ze zich naar huis. Ze troffen een huis vol rook aan en twee rochelende beagles.

"Op het fornuis boven de oven stond een vieze pan", reageert de familie bij AD.nl. "Onze honden zijn nogal op eten gericht en roken de geur. Een van de twee heeft geprobeerd de pan te pakken. Daar heeft hij per ongeluk de knop van de grill in gang gezet."

In de oven stond onder meer iets van plastic dat is beginnen te smelten. Er ontstond veel rookontwikkeling, de rookmelders begonnen te loeien en dus belden de buren de brandweer. Die kon de honden bevrijden door de deur in te slaan.

De twee Engelse beagles zijn een dag later nog niet de oude. "Ze kwamen de eerste nacht rochelend door. Ze zijn nog niet helemaal fris en fruitig", klinkt het.

lees ook