Jeugdromans "Black" en "Back" verfilmd

De populaire jeugdromans "Black" en "Back" van Dirk Bracke worden verfilmd door het regisseursduo Adil El Arbi en Bilall Fallah. De opnames beginnen eind juli in Brussel. De film die gebaseerd is op de boeken krijgt de titel "Black". Dat schrijft de filmwebsite Vertigoweb.be.

"Black" vertelt het verhaal van een tienermeisje, Mavela, die lid is van de gevreesde Brusselse jeugdbende Black Bronx. Als ze verliefd wordt op een Marokkaanse jongen uit een rivaliserende bende, gaan de poppen aan het dansen.

De film wil tegelijk rauw, realistisch en romantisch zijn. De acteurs zijn allemaal via streetcasting gevonden. Voor het scenario werkt het duo samen met scenariste Nele Meirhaeghe, die ook al meewerkte aan "Bo", "Danni Lowinski" en "Loslopend wild". "Black" wordt de tweede langspeelfilm van het duo, na "Image".