Koning Albert geopereerd aan hoofdhuid

Koning Albert heeft gisteren een chirurgische ingreep ondergaan aan de hoofdhuid. Het gaat om een zelfde letsel waarvoor Albert II in november 2011 al eens werd behandeld aan de neus. Dat meldt het Paleis.

Koning Albert (80) kampte met een "basocellulair epithelioma" op de hoofdhuid, een traag groeiende huidtumor die voorkomt in zones die het vaakst worden blootgesteld aan de zon. De ingreep werd uitgevoerd tijdens een dagopname in de Brusselse Cliniques Universitaires Saint-Luc. Op het Paleis klinkt het dat het niet om een ernstige aandoening gaat.

Koning Albert was in de loop van de dag terug op het Kasteel Belvedère maar zal een herstelperiode in acht moeten nemen. Er moesten geen afspraken afgezegd worden, want er waren de komende tijd geen publieke activiteiten gepland. De vorst, die vorig jaar de fakkel doorgaf aan zijn zoon Filip, zal volgens het Paleis een paar dagen tot maximaal enkele weken moeten herstellen.