Koop eens een Alpendorpje voor 245.000 euro

In Italië staat een volledig bergdorpje te koop. Voor 245.000 euro, de prijs van een huis in België, krijgt u 50 kamers in 14 huizen. Er is wel wat werk aan de meeste huisjes en die renovaties zijn aan strenge wetten onderworpen.

Of het nu om een tweedehandse droogkast gaat of een serieuze lap grond, op online veilingsites zijn vaak echte koopjes te doen. Sinds kort staat op eBay zelfs een volledig Italiaans Alpendorpje te koop. Hoewel de identiteit van de verkoper niet is vrijgegeven, gaat het vermoedelijk om de Italiaanse overheid. De verkoper werkt alvast samen met verschillende Italiaanse overheidsdiensten.

Voor slechts 245.000 euro is het dorpje Calsazio volledig van u. Voor dat geld krijgt u 50 kamers in 14 huizen. Het dorpje is gelegen op een 80-tal km van Turijn en vlak bij Gran Paradiso National Park. Het dorpje is volgens de verkopers "ideaal voor toerisme of woningen". Het enige nadeel is dat de meeste huizen wel een opknapbeurt nodig hebben en dat de renovaties aan strenge regels onderworpen zijn.