Lichaam alpinist na 32 jaar teruggevonden op Mont Blanc

Na 32 jaar is eindelijk het lichaam van een jonge bergbeklimmer teruggevonden in het Mont Blancmassief. De stoffelijke resten van de 23-jarige alpinist werden gevonden in de buurt van de Refuge du Couvercle, een berghut die zich op een hoogte van zo'n 2700 meter bevindt.

Het lijk werd vorige week donderdag ontdekt en werd intussen geïdentificeerd door de politie van Charmonix. Volgens de Franse regionale krant Dauphiné Libéré  was de alpinist in maart 1982 in zijn eentje vertrokken naar de top van de 4.122 meter hoge Aiguille Verte. Tijdens zijn tocht werd hij door een plots opgekomen weersverandering met hevige sneeuwval verrast. Meerdaagse zoekacties van de reddingsploegen leverden niets op.

"We denken dat hij de top bereikt heeft tijdens het slechte weer en dat hij er toen voor gekozen heeft om af te dalen via een andere route. De rest van het verhaal zal voorgoed een mysterie blijven. Hij is wellicht gevallen doordat hij nauwelijks nog kon zien, en dan zal zijn lichaam bedekt geraakt zijn door sneeuw en ijs", aldus de vader van de alpinist, die nu eindelijk echt kan beginnen rouwen.