Luchtalarm in verschillende Israëlische steden

De spanning in het Midden-Oosten loopt verder op. Zowel in Tel Aviv, Benyamina als in Jeruzalem hebben de sirenes voor het luchtalarm geloeid. Vanuit Jeruzalem komen er berichten over ontploffingen.
Een raket wordt gelanceerd vanuit de Gazastrook

In Jeruzalem zijn twee zachte explosies gehoord, maar het is niet duidelijk of die zijn veroorzaakt door neergekomen raketten, dan wel door het Israëlische afweergeschut.

Hamas deelt vanavond mee dat het een raket heeft afgevuurd richting Haïfa, in het noorden van Israël. Haïfa ligt zo'n 140 kilometer ten noorden van de Gazastrook. Een inwoner van Haïfa heeft tegen het persagentschap AP gezegd dat hij geen luchtalarm heeft gehoord. In het iets zuidelijker gelegen Benyamina is er wel luchtalarm geweest.

De raketten worden door Hamas-militanten afgevuurd vanuit de dichtbevolkte Gazastrook. De aanvallen zijn de voorbije dagen heviger geworden, maar hebben tot nu toe alleen wat materiële schade aangericht. Desondanks is er sprake van grote ongerustheid in Israël en zoeken veel Israëli's voor alle zekerheid hun toevlucht in schuilkelders.

Het Israëlische leger bombardeert nu ook volop doelwitten van Hamas in de Gazastrook en wil naar eigen zeggen het militaire apparaat van de fundamentalistische beweging helemaal uitschakelen. Tot nu toe is er sprake van 17 doden en een 100-tal gewonden aan Palestijnse zijde.