Op jacht naar het laatste papieren treinkaartje in Nederland

Vannacht spuwt een automaat van de Nederlandse Spoorwegen (NS) het allerlaatste papieren treinticket uit. De tickets worden immers vervangen door een chipkaart. De conservator van het Spoorwegmuseum in Utrecht heeft zijn zinnen gezet op het kleinood. Hij heeft er zelfs 250 euro voor over.
McPHOTO / Begsteiger

In Nederland eindigt vannacht het papieren tijdperk voor de NS. Vanaf dan krijgen reizigers in plaats van een papieren ticket, een plastic chipkaart. Om 4 uur morgenvroeg zou het laatste papieren exemplaar uitgespuwd worden en dat ticket wil de conservator in handen krijgen.

Probleem: het is onmogelijk te voorspellen uit welke automaat het ticket zal rollen, want de automaten worden gefaseerd omgeschakeld. Daarom doet de conservator van het Spoorwegmuseum een oproep. Hij heeft 250 euro veil voor de persoon die hem het "historische" ticket kan bezorgen. De jacht is geopend.

Lees hier alles over de nieuwe chipkaart voor het openbaar vervoer in Nederland.

lees ook