Rode Duivels uitgeschakeld, en iedereen wil naar de zon

Opvallend veel mensen boeken de laatste dagen nog een lastminutevakantie. Volgens de touroperatoren komt dat onder meer doordat de Rode Duivels zijn uitgeschakeld op het WK voetbal. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

"Dit jaar hebben veel mensen uitzonderlijk vroeg geboekt, maar er zijn nu ook opvallend meer lastminuteboekingen", zegt Hans Vanhaelemeesch van touroperator Jetair. "De voorbije weken zagen we al een opstoot van de lastminuteboekingen, zo'n kwart meer in vergelijking met vorig jaar. Maar sinds gisteren is daar nog een opvallende versnelling in gekomen, we hebben nu zelfs 45 procent meer late boekingen om naar de zon te vertrekken."

Vanhaelemeesch ziet voor die opstoot sinds gisteren drie redenen: "We denken dat de uitschakeling van de Rode Duivels zeker meespeelt, maar ook het rotweer heeft er wellicht mee te maken, net als het feit dat er nog heel wat kortingen te rapen vallen. Volgens ons zijn dat drie zaken die twijfelaars nu over de streep trekken."