Tram Simonis-UZ Brussel heeft een vergunning

De langverwachte tramverbinding tussen Simonis en het UZ in Jette komt eindelijk in een stroomversnelling nu de vergunning is toegekend. Dat meldt Brussel mobiliteit. De werkzaamheden kunnen halfweg 2015 starten.

De plannen voor een tramlijn van Simonis naar het Universiteit Ziekenhuis in Jette zijn niet nieuw. Om de paar maanden sijpelt er nieuws over naar buiten, maar tot nog toe lijkt het project eerder een processie van Echternach. Nu is er blijkbaar toch een belangrijke stap gezet: de stedenbouwkundige vergunning voor de nieuwe tramlijn is goedgekeurd.

Volgens brusselnieuws.be zouden de werkzaamheden al midden volgend jaar kunnen starten. De procedure voor de openbare aanbesteding en aanduiding van de aannemer neemt immers makkelijk een jaar in beslag. Over enkele jaren moet tram 9 vertrekken vanuit de ondergrondse tramhalte Simonis en via de Jetselaan, de Tentoonstellingslaan, de Oude Afspanning, de Laarbeeklaan, het UZ Brussel en de Dikke Beuklaan rijden.

Mogelijk wordt de lijn in een latere fase nog doorgetrokken naar de Heizel.