Vrouw overleden bij verkeersongeval in Zaffelare

Vanmorgen is een voetganger overleden bij een verkeersongeval in Zaffelare, een deelgemeente van Lochristi. Drie voetgangers waren te voet op weg naar een restaurant, maar werden aangereden.

Het ongeval gebeurde op de N449. Een slippende wagen reed drie mensen aan vlak bij een restaurant. Daarbij vielen één dode en twee zwaargewonden. Blijkbaar had de bestuurder de controle over het stuur verloren.

"De wagen met aanhangwagen slipte over het tegenoverliggende rijvak en botste tegen de restaurantmuur en de omheining", zegt parketwoordvoerster Annemie Serlippens. "Daarbij is een 70-jarige vrouw overleden, haar man en zus raakten zwaar gewond." Volgens de hulpdiensten is de ravage op de plaats van het ongeval groot.

Uit de eerste vaststellingen blijkt dat de bestuurder niet had gedronken. Volgens het parket waren de remmen van de aanhangwagen defect en was de aanhangwagen ook niet gekeurd. De bestuurder van de auto was niet de eigenaar van de aanhangwagen: hij leende het voertuig van een vriend.