"En dan sakkeren die voetballers over een beet van Suarez"

De gemoederen liepen wel erg hoog op, afgelopen weekend in een Australian Football League-wedstrijd tussen North Melbourne en Hawthorn. Twee spelers vlogen elkaar letterlijk naar de keel. "Luis Suarez, eat your heart out", concludeerde een Australische nieuwswebsite. Het filmpje gaat momenteel viraal en is in ieder geval geen promotie voor de sport.

Australisch voetbal ontleent zijn bestaansrecht aan het rugby en aan het Gaelic football.

Washington Post blokletterde “Vergeet al die beten, een Australische voetbalvedette wurgde zijn tegenstander”: “De in ongenade gevallen voetbalspeler uit Uruguay is niets vergeleken met Brian Lake.” Lake werd intussen voor 4 wedstrijden geschorst.

Deze opmerking op een internetforum geven we nog mee: "In het heetst van de strijd doet men soms heel gekke dingen"...

lees ook