"Slapende dikzak at duidelijk te veel hotdogs"

Sport is niet altijd een opwindend feest. Dat mocht ook Andrew Robert Rector ondervinden tijdens een baseballwedstrijd tussen de Yankees en de Red Sox, midden april. De tv-camera’s lieten niet na de man uitgebreid in beeld te brengen, waardoor Rector meer aandacht kreeg dan hijzelf wilde. Hij werd er zelfs in die mate “een voorwerp van spot” door dat hij een klacht indiende, waarin hij een fikse schadevergoeding eist.

Tijdens de uitzending maakten de ESPN-commentatoren opmerkingen als "Hoe ongemakkelijk is dat niet? Ik hoop dat hij morgen geen problemen met zijn nek heeft." En, "Misschien is die man naast hem zijn vriend en vindt die hem leuker als hij slaapt." Vrij onschuldig dus, terwijl Rector in zijn aanklacht liet opnemen dat hij "het slachtoffer werd van een eindeloze verbale kruistocht".

Toch was het vooral via Twitter dat Rector het hard te verduren kreeg, met scheldbewoordingen als "Fat fuck must have had one too many hotdogs" en "Big big motherfucker". Dat de overkoepelende Major League Baseball het filmpje van de diep slapende Rector op zijn YouTube-kanaal plaatste, en daar snel een half miljoen views had, zou volgens verschillende nieuwssites deze beslissing van de jongeman ook beïnvloed hebben.

Rector hoopt alvast 10 miljoen dollar (7,3 miljoen euro) aan zijn klacht over te houden. Al lijkt die kans erg klein, omdat vooral uit de beelden blijkt dat op de commentatoren weinig aan te merken valt. Oordeelt u zelf:

lees ook