"Volgend jaar nieuw album van The Libertines"

The Libertines, de band van Pete Doherty en Carl Barat, zou volgend jaar graag nieuw materiaal uitbrengen. Dat hebben Barat en Doherty gezegd in een exclusief interview met het Britse muziektijdschrift NME.
AP2010

Volgens Barat is het altijd al het plan geweest om nieuw materiaal uit te brengen. "Volgend jaar moet het lukken", zegt hij. "We moeten gewoon tijd vinden."

"Om de een of andere reden denk ik dat het in oktober, november zal zijn", zegt ook Pete Doherty. "We zullen naar Hamburg gaan. Ik zie het wel zitten." Eerst werkt de band in het najaar nog een reeks optredens af in Europa. Op 1 oktober staat de groep in Vorst Nationaal.

The Libertines splitte in 2004, in 2010 volgde een korte reünie. Na een eenmalige reünieconcert dit jaar volgde de aankondiging van een reeks optredens. Zaterdag raakten 38 fans gewond tijdens hun optreden in Hyde Park. Een dag later stond Pete Doherty niet al te fris op Rock Werchter. The Libertines brachten twee albums uit: "Up the bracket" (2002) en "The Libertines" (2004).