Afperser opgepakt in moordzaak Curaçaose politicus

Op Curaçao is een 36-jarige man opgepakt die mogelijk geprobeerd heeft om de opdrachtgevers van de moord op de Curaçaose politicus Helmin Wiels af te persen. Dat meldt het Openbaar Ministerie op Curaçao. Het huis van de man werd doorzocht. Het is niet bekend of daarbij iets in beslag is genomen.

De populaire politicus Helmin Wiels werd op 5 mei vorig jaar doodgeschoten op een strand op Curaçao. Voor die moord zitten sinds vorig jaar vier mannen vast. Zij moeten volgende maand voor de rechter verschijnen. Een vijfde verdachte werd 2 weken na de moord op Wiels zelf omgebracht. De zesde, "Pretu", pleegde zelfmoord.

De gisteren opgepakte man komt net als de moordverdachten uit de wijk Koraal Specht. In de wijk zijn verschillende criminele bendes actief. De huidige moordverdachten zouden bij de beruchte "NLS"-gang behoren (No Limit Soldiers). De opgepakte man is volgens lokale media een van de kopstukken van een concurrerende bende en is vaker in contact geweest met justitie.