Alcatel-Lucent neemt 80 mensen aan in België

Technologiebedrijf Alcatel-Lucent neemt 80 nieuwe werknemers aan in België, voornamelijk voor de vestiging in Antwerpen. Dat heeft het bedrijf vandaag bekendgemaakt. Het gaat onder meer om ingenieurs en softwareontwikkelaars die zullen werken aan supersnelle breedbandtechnologie.

Alcatel-Lucent beschikt in België over vestigingen in Antwerpen en Gosselies, met ongeveer 1.300 werknemers.

De nieuwe jobs zijn opvallend omdat het bedrijf vorig jaar nog door een stevige herstructurering ging, waarbij meer dan 200 banen sneuvelden.

Een woordvoerder legt uit dat het bedrijf ervoor heeft gekozen zich op zijn kernactiviteiten te focussen. "Verschillende contracten zijn naar andere bedrijven verschoven en de werknemers zijn dikwijls mee verhuisd", luidt het.