Daniel Radcliffe past voor rol als oudere Harry Potter

De Britse acteur Daniel Radcliffe ziet zichzelf niet meteen in de rol kruipen van de intussen volwassen tovenaar Harry Potter. Dat heeft hij gezegd op een persconferentie. De vraag werd Radcliffe gesteld naar aanleiding van een nieuw kortverhaal over de volwassen Harry Potter.

"Ik weet het niet goed, maar ik ben geneigd om "nee" te zeggen", antwoordde de acteur op de vraag of hij zichzelf het personage Harry Potter nog ziet vertolken.

"Eigenlijk is deze vraag ook nog niet aan de orde. Ik heb het nieuwe verhaal trouwens nog niet gelezen, maar ik ga dat zeker doen. Maar ik heb begrepen dat het om een kortverhaal gaat, dus ik ben niet zeker of zoiets wel verfilmd kan worden."

Bovendien denkt Radcliffe dat hij misschien niet eens in aanmerking komt voor de rol van een volwassen Harry. "Hij is minstens 12 jaar ouder dan ik nu ben, dus ik denk niet dat ik me daar voorlopig zorgen over hoef te maken."

Auteur J.K. Rowling heeft gisteren op haar website een kortverhaal gepubliceerd waarin de populaire tovenaarsleerling intussen 34 jaar is en "een beetje grijzend". Hij heeft een gezin gesticht en is nog steeds bevriend met Ron en Hermelien.