Dodelijke ontploffing in Italiaanse vuurwerkfabriek

Bij een ontploffing in een vuurwerkfabriek in de Italiaanse stad Tagliacozzo, in de provincie l'Aquila, zijn zeker 2 doden en 4 gewonden gevallen. Een derde persoon wordt nog vermist. De explosie werd in de hele omgeving gevoeld. Wat de ontploffing heeft veroorzaakt, is voorlopig niet duidelijk.

Getuigen spreken van een eerste luide knal waarna een grote rookkolom opsteeg uit de fabriek. Daarna volgden nog andere explosies. Tot kilometers ver beefde de grond, klinkt het in getuigenverslagen.

De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse en konden al 2 lichamen bergen. Een derde persoon wordt nog vermist, maar de hoop om de man nog levend terug te vinden is onbestaande.

De bluswerken verlopen moeizaam omdat er nog steeds ontploffingsgevaar is. De omgeving van de fabriek is ook bosrijk en door de explosie zijn er her en der kleine bosbrandjes ontstaan.

Er is een onderzoek geopend naar de oorzaak van de ontploffing. De fabriek zou in elk geval in orde zijn met de nodige vergunningen. Mogelijk ligt een menselijke fout aan de basis van de ramp. De laatste weken draaide de fabriek op volle toeren omdat de vraag naar vuurwerk groot was.