Emma Watson "goodwill"-ambassadeur voor UN Women

Emma Watson (24) is door UN Women aangeduid als "goodwill"-ambassadeur. De Britse actrice, die vooral bekend is als Hermione Granger in de "Harry Potter"-films, zal het belang van gendergelijkheid verdedigen en meewerken aan de emancipatie van jonge vrouwen.

Ze werd door de Verenigde Naties aangesteld nadat ze eerder in het kader van humanitair werk al naar Bangladesh en Zambia was geweest.

"Dit is een hele eer", zegt Watson. "Niet iedereen krijgt de kans om een echt verschil te maken en ik wil mij hier voor inzetten. Ik voel me erg verbonden met de strijd voor vrouwenrechten. Ik moet nog veel leren, maar ik hoop dat ik zal groeien in deze rol en dat ik er in de toekomst veel van mijn individuele kennis, ervaring en bewustzijn kan inleggen."

Ook UN Women is erg blij om met jonge mensen te kunnen werken. "Het engagement van jongeren is essentieel om het belang van gendergelijkheid in de 21e eeuw te onderstrepen", zegt Phumzile Mlambo-Ngcuka, vice-secretaris-generaal van UN Women. "Ik ben ervan overtuigd dat de intelligentie en passie van Emma de boodschappen van UN Women zal versterken en dat ze zo wereldwijd de harten en geesten van jonge mensen zullen bereiken."

Watson is als actrice onder meer te zien in de "Harry Potter"-films en in "The bling ring" en "Noah". In mei studeerde ze af in de Engelse literatuur aan de Ivy League institution Brown University.