Gedenkplaat voor vermoorde Kitty van Nieuwenhuysen

In de Vlaams-Brabantse politieschool in Asse zijn woensdagmorgen twee eiken en gedenkplaten onthuld ter nagedachtenis van twee jonge vrouwen, waaronder de vermoorde Kitty van Nieuwenhuysen. De vrouwen volgden in de afgelopen tien jaar een opleiding aan de school, maar zijn ondertussen overleden.

Agente Kitty Van Nieuwenhuysen werd in 2007 neergeschoten door gangsters, tijdens het uitoefenen van haar dienst. Ze liep op dat ogenblik stage bij de lokale politie van Beersel. Maar er werd vandaag ook een tweede overleden vrouw herdacht. Beiden volgden een opleiding aan de politieschool.

"Met het planten van deze eik, symbool van duurzaamheid, en het plaatsen van de gedenkplaat willen we beiden voor altijd een beetje bij ons hebben en in onze herinnering houden", aldus Marc Dillen, opleidingsdirecteur van de politieschool.

Tijdens de plechtigheid woensdag nam ook Vlaams-Brabants gedeputeerde Tom Dehaene het woord evenals de ouders van de twee vrouwen.