George Clooney reageert boos op tabloidverhaal over schoonmoeder

Acteur George Clooney heeft openlijk uitgehaald naar de tabloid Daily Mail nadat die krant een verhaal had gepubliceerd over zijn aanstaande schoonmoeder. Die zou een huwelijk tussen Clooney en haar dochter, Amal Alamuddin, omwille van religieuze redenen afkeuren. Clooney, die erom bekend staat zelden te reageren op verhalen in de media, heeft formeel aan USA Today verklaard dat het verhaal absoluut niet klopt. Mail Online heeft zich intussen verontschuldigd en het artikel van de website verwijderd.

"Ik reageer zelden op verhalen in de media, tenzij het om iemands veiligheid of welzijn gaat. Toch wil ik de Daily Mail nu even aanspreken op zijn onverantwoordelijke berichtgeving", zo start Clooney zijn verklaring.

"Geen enkel element in dat verhaal klopt. Nu ben ik het intussen al gewend dat de Daily Mail met de regelmaat van de klok verhalen verzint, en dat laat me eerlijk gezegd koud. Maar deze leugen gaat over zoveel meer. Hier wordt gebruik gemaakt van zogezegde religieuze verschillen, terwijl die er niet eens zijn. En dat is gevaarlijk."

De acteur vindt dat de krant met dit verhaal over zijn schoonmoeder echt een stap te ver is gegaan. "Als zoon van een nieuwsmaker aanvaard ik dat de persvrijheid voor mijn privéleven soms minder leuke gevolgen heeft. Dit verhaal zal heel snel circuleren in talloze media, hoewel de Daily Mail al meermaals heeft bewezen dat feiten geen rol spelen bij de publicatie van hun verzinsels. Wanneer zo'n medium mijn familie of vrienden schade toebrengt, overschrijden ze voor mij een belangrijke grens."

Mail Online verwijdert artikel van site

Mail Online heeft zich intussen verontschuldigd bij de Amerikaanse acteur. "We hebben het artikel van onze website gehaald en zullen contact opnemen met de woordvoerders van mijnheer Clooney om hem de kans te geven om het verhaal recht te zetten."

Mail Online benadrukt dat het niet om een "verzonnen verhaal" ging, maar om een verhaal "dat te goeder trouw aangeleverd was door een betrouwbare freelance journalist". "Pas sinds vanochtend zijn we op de hoogte van de bekommernissen van mijnheer Clooney en zijn we een diepgravend onderzoek gestart." 

Met 11 miljoen bezoekers per dag is Mail Online de meest geconsulteerde Britse nieuwswebsite.