Nieuwe versie van Disneyklassieker "Dumbo" in de maak

Tekenfilmklassieker "Dumbo" krijgt een nieuwe, live-action versie. Dat meldt filmwebsite The Hollywood Reporter. De Disneyfilm uit 1941 over een klein olifantje dat kan vliegen, zal door de scenarist van "Transformers" herwerkt worden tot "een gelijkaardig en uniek familieverhaal". Het is niet de eerste keer dat Disney -met succes- oudere animatiefilms in een nieuwe versie uitbrengt.

Het verhaal over een jonge circusolifant die wordt gepest omwille van zijn grote oren en ze dan maar gebruikt om mee te vliegen, is alom bekend. De tekenfilm uit 1941 is een van de kortste Disneyproducties ooit gemaakt, maar sleepte wel een Oscar en een nominatie in de wacht.

Momenteel werkt Ehren Kruger, scenarist van onder meer "Transformers", aan een live-actionscript. De nieuwe film zal gebaseerd zijn op het oorspronkelijke verhaal, maar er zal "een uniek familieverhaal dat sterk lijkt op het verhaal van Dumbo" aan worden toegevoegd.

Disney is er in het verleden al in geslaagd om succesvolle, nieuwe versies te maken van zijn klassieke animatiefilms. Zo werd "Maleficent", een herwerking van "Doornroosje" met Angelina Jolie in de hoofdrol een succes. Ook Tim Burtons versie van "Alice in Wonderland" met Johnny Depp in een glansrol lokte veel mensen naar de bioscoop.

Volgens de filmwebsite zou Disney ook nog bezig zijn met andere projecten. Tekenfilmklassiekers "Assepoester", "Jungle boek" en "Belle en het beest" zouden in de toekomst allemaal een live-actionversie krijgen.