Onderzoek naar politiegeweld in ziekenhuis in Brussel

Het Brusselse gerecht heeft een gerechtelijk onderzoek geopend naar een ernstig geval van politiegeweld. Drie agenten, onder wie een vrouw, zouden in de spoedafdeling van het Sint-Pietersziekenhuis een man die geboeid op een brancard lag, zwaar mishandeld hebben. Het hele incident werd gefilmd door de bewakingscamera's van het ziekenhuis. Dat meldt de krant La Dernière Heure.

Het Brusselse parket bevestigt dat er een onderzoek loopt naar het incident maar geeft voorlopig geen verdere commentaar. De drie agenten zouden inmiddels geschorst zijn in afwachting van het verdere onderzoek.

Het was de directie van het Sint-Pietersziekenhuis die vorige week het Brusselse parket op de hoogte bracht van het incident nadat ze de beelden van de bewakingscamera's gezien had. Daarop was te zien hoe drie agenten een geboeide man, die ze zelf naar het ziekenhuis gebracht hadden, herhaaldelijk en zonder duidelijke aanleiding zware slagen toebrachten.

Het parket opende onmiddellijk een gerechtelijk onderzoek voor opzettelijke slagen en verwondingen door een openbaar ambtenaar, onder leiding van onderzoeksrechter Gregoire.

Twee agenten behoorden tot de lokale politie van de zone Brussel-Hoofdstad/Elsene en de derde was door de federale politie naar die zone gedetacheerd. Alledrie zijn ze intussen geschorst, aldus La Dernière Heure.