Ook inwoners Dilbeek klagen over vliegtuigroutes

De inwoners van Dilbeek klagen nu ook over de vliegtuigroutes. Vooral de landingen maken te veel lawaai klinkt het. Burgemeester Willy Segers (N-VA) denkt dat dit komt door het "plan Wathelet", waarbij er minder vluchten over Brussel gaan, maar dus meer over Vlaanderen.

Segers heeft vooral een probleem met het gebrek aan communicatie van de luchthaven en Belgocontrol. "Ik begrijp dat daar niet zomaar iemand zit die alle gemeentebesturen te woord kan staan. Maar we hebben ook al officiële brieven geschreven om de zaak aan te kaarten en ook die blijven onbeantwoord. Zij hebben toch ook wel verantwoordelijkheden naar de inwoners van de gemeenten waarover ze vliegen. In die context willen we graag officieel met hen in gesprek gaan en dat mag gerust met verschillende gemeenten samen."

Het gemeentbestuur van Dilbeek heeft zich daarom aangesloten bij de klachten van enkele andere gemeentebesturen over de vliegtuigroutes, en hoopt zo meer druk te kunnen zetten.