Steunbetoging voor Palestijnen aan Europees Parlement

Een 200-tal mensen, aldus schattingen van de politie, hebben vanavond rond 18 uur betoogd voor het Europees Parlement in Brussel. Met hun actie willen ze "de oorlogsmisdaden van het Israëlische volk tegen de Palestijnen" aanklagen.

De betogers droegen een grote Palestijnse vlag boven hun paraplu's. Volgens de manifestanten zijn er in de nacht van 30 juni op 1 juli 34 Israëlische aanvallen geweest op de Gazastrook, en dat in dichtbevolkte gebieden of zones met vluchtelingenkampen.

"We verwachten van de Europese Unie een sterke veroordeling van wat er zich momenteel in de Gazastrook afspeelt", zei Mario Franssen, een woordvoerder van één van de organisaties die tot de actie hadden opgeroepen. "Ze moet haar economische macht aanwenden en de Associatieovereenkomst met Israël opzeggen. Respect voor de mensenrechten is een van de voorwaarden van dat akkoord."