Tweede spion opgepakt in Duitsland

In Duitsland is een tweede spion opgepakt, in het onderzoek naar de Amerikaanse afluisterpraktijken. Volgens de krant Die Welt gaat het om een soldaat van het Duitse leger. De relaties tussen Duitsland en de Verenigde Staten staan sinds vorige week opnieuw onder druk.

In Duitsland is een tweede spion opgepakt, in de zaak rond de Amerikaanse afluisterpraktijken. "We onderzoeken nu twee gevallen van vermoedelijke spionage," aldus regeringswoordvoerder Steffen Seibert. Meer details wilde hij niet kwijt. Maar volgens de krant Die Welt gaat het om een soldaat van het Duitse leger.

Vorige week werd al een 31-jarige man gearresteerd in de zaak. Hij werkte voor het Duitse Ministerie van Defensie en werd ontmaskerd toen hij per e-mail zijn spionagediensten aanbood, aan Russische diensten in Duitsland.

Vorig jaar raakte bekend dat de Amerikaanse inlichtingendienst NSA ook bondskanselier Angela Merkel had afgeluisterd. De relaties tussen beide landen komen nu opnieuw onder druk.