Van moord verdachte man om medische redenen teruggekeerd naar België

De 41-jarige Belg, die vorig jaar in Cambodja gearresteerd werd op verdenking van verkrachting en moord op een Franse toeriste, is om medische redenen teruggekeerd naar België. Dat meldt Buitenlandse Zaken.

De Belg werd in april vorig jaar opgepakt omdat hij ervan verdacht werd een 25-jarige Franse toeriste te hebben vermoord en verkracht. Hij heeft zijn onschuld altijd staande gehouden.

De veertiger werd in april 2014 vrijgelaten, maar onder voorwaarden. Een van die voorwaarden was dat hij het land pas mocht verlaten wanneer het onderzoek volledig was afgerond. Hoewel het onderzoek nog altijd loopt, heeft de verdachte via e-mail laten weten dat hij teruggekeerd is naar België, aldus The Cambodia Daily. Die krant schreef dat de man Cambodja ontvlucht was, maar dat wordt nu weerlegd door Buitenlandse Zaken.

"Op 12 juni kreeg hij van de onderzoeksrechter in Kamput de toestemming om voor een medische behandeling naar België te komen. Op 20 juni kreeg hij zijn voorlopig paspoort en op 28 juni zat hij op de vlucht naar Brussel via Qatar", aldus Joren Vandeweyer van Buitenlandse Zaken.