Vijf scoutskampen ontruimd wegens felle regen

In Jalhay, in de provincie Luik, zijn ongeveer 300 scouts van vijf kampen geëvacueerd als gevolg van zware regenval, zo heeft schepen Michel Parotte gemeld. Er werd een rampenplan in werking gesteld. De jongeren zijn tussen de 10 en 18 jaar oud. Twee van de vijf scoutsgroepen zijn afkomstig uit Vlaanderen.
(archieffoto)

De meisjes uit Nijlen konden intussen terug naar hun terrein, maar de groep uit Antwerpen gaat naar huis omdat de brandweer het ondergelopen terrein te gevaarlijk vindt.

"We hebben alle gezinnen van alle leden telefonisch kunnen bereiken", zegt  Jan Van Reusel van Scouts en Gidsen Vlaanderen.

"Het is natuurlijk zo dat alle groepen die op dit moment op kamp zijn, moeten afrekenen met deze weersomstandigheden, maar in principe zijn onze groepen daar ook op voorzien met een regenprogramma en zijn er de nodige maatregelen om leden droog en warm te houden."