2 van 3 agenten in verdenking gesteld voor mishandeling

Twee van de drie politieagenten die in het Sint-Pietersziekenhuis in Brussel geweld zouden hebben gebruikt, zijn door de onderzoeksrechter in verdenking gesteld wegens "onmenselijke behandelingen door een politieambtenaar in functie". De derde werd ook voorgeleid bij de onderzoeksrechter, maar niet in verdenking gesteld. Dat meldt het Brusselse parket. Het verdere onderzoek wordt gevoerd door het Comité P, dat toezicht houdt op de politiediensten.

De directie van het Sint-Pietersziekenhuis bracht vorige week het parket op de hoogte van het incident, nadat ze de beelden van de bewakingscamera's bekeken had. "Daarop waren drie agenten en een geboeide man te zien", zegt parketwoordvoerster Jennifer Vanderputten. "Minstens een van de agenten gebruikte overdreven geweld tegen de arrestant."

Twee agenten behoorden tot de lokale politie van de zone Brussel-hoofdstad-Elsene, de derde was door de federale politie naar die zone gedetacheerd. Die laatste en een van de agenten van de Brusselse lokale politie zijn in verdenking gesteld. De derde, een vrouwelijke politieagente, werd niet in verdenking gesteld. Alle drie zijn ze intussen wel geschorst.