"Game of thrones" topfavoriet voor Emmy Awards

De fantasyreeks "Game of thrones" is topfavoriet voor de Emmy Awards, met nominaties in 19 categorieën. Ook de miniseries "Fargo" (18) en "American horror story: Coven" (17) maken kans op verschillende prijzen. De nominaties zijn bekendgemaakt in Los Angeles.
Image supplied by Capital Pictures

Het aids-drama "The normal heart" en het laatste seizoen van "Breaking bad" (te zien op Canvas) zijn 16 keer genomineerd.

In de categorie beste dramareeks neemt "Game of thrones" het op tegen "Breaking bad", "Downton abbey" (Eén), "House of cards", "Mad men" (Acht) en "True detective". Het valt nog af te wachten of "Game of thrones" in deze categorie zal kunnen winnen. Slechts één genrereeks slaagde er ooit in: "Lost".

In de categorie beste acteur in een dramareeks nemen Matthew McConaughey (foto in tekst) en Woody Harrelson (beiden in "True detective") het op tegen viervoudig winnaar Bryan Cranston ("Breaking bad"), Jon Hamm ("Mad men"), Kevin Spacey ("House of cards") en Jeff Daniels ("The newsroom") die de prijs vorig jaar won.

In de categorie beste actrice in een dramareeks staan Claire Danes ("Homeland"), Lizzy Caplan ("Masters of sex"), Michelle Dockery ("Downton abbey"), Julianna Margulies ("The good wife"), Kerry Washington ("Scandal") en Robin Wright ("House of cards") tegenover elkaar. Danes sleepte de prijs vorig jaar in de wacht.

De prijzen worden dit jaar voor de 66e keer uitgereikt. Dat gebeurt traditiegetrouw op een gala in LA, op 25 augustus. Vorig jaar was "The newsroom" de grote Emmy-winnaar.

Invision2013