"We gaan die Duitse rakkers eens van jetje geven"

De Nederlandse krant Spits is erin geslaagd om het Nederlandse elftal uit te roepen als winnaars van de halve finale tegen Argentinië; een pijnlijke uitschuiver voor het gratis dagblad?

Eerlijkheidshalve moeten we wel toegeven dat de krant twee covers heeft gemaakt. Eentje waarin Oranje de finale haalt en eentje waarbij ze gevloerd worden door de Argentijnen. De verklaring is vrij eenvoudig. De verleningen en de strafschoppen liepen zo lang uit, dat de drukkerij niet langer kon wachten. Daarom koos de krant voor zowel een juich- als een treurpagina en werden beiden verdeeld.

De krant probeert het wel goed te maken door een actie aan te bieden. Wie de leukste selfie instuurt met de juiste cover, komt morgen in de krant. Voor de volledigheid, ook De Telegraaf was niet op tijd klaar. Die Nederlandse krant kopt "Lang in evenwicht", maar waagt zich niet aan overwinnings- of verliescovers. Spits wordt overigens uitgegeven door Telegraaf Media Groep.

lees ook